Ofta frågat

Kolla om svaret finns här

Elektronisk ekonomiförvaltning

Vi besvarar dina frågor

Det här är garanterat den vanligaste frågan!

Oftast är Markus på plats, men ibland inte. Vid behov kan du komma överens om ett möte i förväg. Oftast kan ärenden även skötas av de andra bokförarna.

Ja nästan alltid. Att anlita en bokföringsbyrå ger sinnesfrid och du kan lägga din energi på din egentliga uppgift.

I huvudsak lönar det sig att sköta bokföringen själv bara om du tycker det är roligt och lätt.

Om det finns risk för att du vaknar på morgonnatten och funderar på momsuträkningen, lönar det sig att anlita en bokföringsbyrå och använda natten till att sova.

Nej. Vi gör det mesta jobbet för dig och programmet är lätt att använda. Elektroniska inköps- och försäljningsfakturor gör ditt liv enklare också i fortsättningen. Elektronisk bokföring gör visserligen bokföringen lite dyrare, men samtidigt frigörs tid, som du kan använda på produktivare sätt i ditt företag. Läs mer om elektronisk bokföring.

Ja, det går bra. Både det traditionella och elektroniska bokföringsprogrammet finns på svenska. Alla i personalen förstår svenska bra och majoriteten har svenska som modersmål.

Om du har månatlig bokföring, rekommenderar vi att du lämnar in materialet så snabbt som möjligt efter månadsskiftet, senast den 10 följande månad. Till exempel förväntar vi oss ha januarimånads material senast den 10 februari.

Många kunder har ett fungerande system där de samlar ihop allt material genast då månaden byts.

Om din bokföring görs årsvis, lämna materialet halvårsvis. Första delen efter 6 månader och andra då hela året är fullt.

Ja, det går bra.

Du kan skicka materialet till oss på adressen aineistot@amskirjanpito.fi
Det lönar sig att samla allt material och som rubrik skriva t.ex. ”Oy Firma Ab september månads material och kontoutdrag”.
Skicka alltid som PDF. Det lönar sig också att överväga elektronisk bokföring.

5 dagar före lönen skall betalas.
Löntagarens namn, löneperioden, betalningsdag, belopp och grund.

Information om km och dagpenning, semestrar och annat som påverkar lönen. Kom ihåg att vara tydlig med om det är brutto- eller nettolön!

Du får från oss en blankett där du lätt kan fylla i den här infon.

Namn, skattekort, kontonummer och arbetskontrakt. Även olycksfallsförsäkrings- och Arpl-nummer, ifall du inte lämnat dem tidigare.

Det går att byta bokförare när som helst under perioden.

Vi har inga fasta tidsbundna avtal.

Ja, vi hjälper gärna om du funderar på investering, kostnadsstruktur eller beskattning. Du kan ringa eller skicka e-post, men om du vill diskutera mera ingående, föreslår vi att du bokar tid.

Hittade du inte svar på din fråga?

Ta kontakt med vår bokföringsbyrå